Kurzy varenia a pečenia
TRADÍCIA – HRDOSŤ – POCTIVOSŤ
Zážitok z varenia priamo v priestoroch našej reštaurácie.
Naučíme vás, ako na domáci kváskový chlieb a pečivo. Vlastnoručne si vyrobíme maslo, čerstvý domáci syr, burger, pizzu či cestoviny.
Spravte si z varenia zážitok a prihláste sa na niektorý z kurzov. Naučíme vás, ako pripraviť a upiecť nielen skvelý domáci kváskový chlieb ale aj ďalšie populárne pečivo.
Jednoduché tradičné recepty ale aj moderná slovenská kuchyňa. Neváhajte nás kontaktovať a na základe vašej požiadavky vám radi navrhneme a pripravíme kurz šitý na mieru.
Pridajte sa k nám a spolu tak oživme tradíciu a poctivosť.
Tradícia
Kváskový chlieb
Kurz pečenia chleba je pre každého, kto chce objaviť čaro v domácom chlebe bez ohľadu na vek či skúsenosti. A ako BONUS každý účastník od nás dostane niekoľkoročný kvások s návodom na používanie.
Osladenie
Kváskové sladké pečivo
Pamätáte si tú vôňu, ktorá sa šírila celým domom, keď sa doma piekli buchty a koláče? Oživme tradíciu a pokračujme ďalej v tom, v čom naši predkovia začali. Pripomeňme si nachvíľu tie časy.
Umenie
Burger / Pizza / Langoš
Nadýchané pizza cesto, poctivý paradajkový základ či neodolateľná žemľa na burger a mäso opečené v grile JOSPER. Jedlá, ktoré miluje celý svet. Autentické a dokonalé zároveň.
Príroda
Škola grilovania v prírode
Darujte sebe alebo svojim blízkym autentický a jedinečný zážitok spojený s kvalitným jedlom, perfektnou obsluhou a v nádhernom prostredí. V tomto kurze sa naučíme pripravovať to, čo by nemalo chýbať na naozajstnej grilovačke.
Najčastejšie otázky:
Pre koho je vhodný kurz varenia?
Kurzy sú vhodné pre začiatočníkov aj pre pokročilých. Naučíme vás pripraviť a upiecť vlastný chlieb, vyrobiť domáce maslo, zakysanú smotanu či jogurt. Naučíte sa fermentovať, nakladať, piecť koláče, buchty, pripravovať krémy a omáčky, vyrábať domáce cestoviny. Okrem toho sa dozviete množstvo užitočných rád a tipov, ktoré neskôr využijete pri varení.
Pozvite si k sebe svojich priateľov či známych a urobte si z kurzu jedinečný zážitok spojený s degustáciou a zábavou.
Ako prebieha kurz?
Po krátkom úvodnom zoznámení sa zorientujete v našej kuchyni a pripravíme si všetko potrebné. Následne si prejdeme to, čo nás bude čakať, čo budeme robiť a spoločne sa potom pustíme od práce.
Ako dlho trvá kurz?
Dĺžka trvania kurzu závisí od toho, či si zvolíte kurz spojený s degustáciou alebo intenzívny kurz. Dĺžka štandardného kurzu je preto 4-6 hod. Trvanie kurzov závisí od mnohých faktorov a uvádzaná doba je len informatívna.
Doplnkové informácie:
Dĺžka kurzu:
Dĺžka štandardného súkromného alebo online kurzu je 4-6 hod (trvanie kurzov závisí od mnohých faktorov a uvádzaná doba je len informatívna). Súkromné kurzy prebiehajú v interiéri našej reštaurácie TERRA. K dispozícii je plne vybavená profesionálna kuchyňa. Počet účastníkov je obmedzený na 10 ľudí.
Kurzy je možné absolvovať aj ako firemný teambuilding.
Rezervácie:
Rezerváciu je vhodné zrealizovať minimálne 2 týždne vopred. Následne dostanete inštrukcie s podrobným časovým harmonogramom a receptami. Rezervácia je platná až po pripísaní zálohovej platby vo výške 50% sumy na bankový účet IBAN SK09 1100 0000 0026 2075 9631. Do poznámky platby napíšte vaše meno s textom kurz varenia. Storno je možné vykonať najneskôr do 8 dní pred začatím kurzu.
O možných alergiách na jedlo je nutné vopred informovať. V prípade záujmu o individuálny a špecifický kurz nás neváhajte kontaktovať a po dohode vám pripravím kurz šitý na mieru, presne podľa vašich požiadaviek.
V cene kurzu:
Voda / espresso program / čaj podľa výberu
Malé občerstvenie
Zapožičanie zástery a potrebného vybavenia na prácu
Vytlačený recept a suroviny potrebné na varenie
Generačný kvások s návodom, ako sa oň starať ako darček
Potrebná suroviny a nástroje na prácu
Po kurze možnosť dokúpiť:
Ošatky a nástroje na pečenie chleba – keramické misy na pečenie, narezávatko, karty, stierky, chňapky, nože, zástery s logom TERRA
Čerstvé maslo v papierovom obale
Domáci cream fresh
Demiglace
Darčekový poukaz – do reštaurácie alebo na ďalší kurz varenia
Rezervácia
Kurzy varenia a pečenia
Rezerváciu je vhodné zrealizovať minimálne 2 týždne vopred. Následne dostanete inštrukcie s podrobným časovým harmonogramom a receptami.